T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi

2023 MERKEZİ SINAV SINAV TEDBİR HİZMETİ

2023 Merkezi Sınav Kılavuzu yayımlanmıştır.

2023 Merkezi Sınav (Liselere Giriş Sınavı) özel eğitim öğrencilerinin faydalanabileceği sınav tedbir hizmetleri için yapılacak işlemler aşağıda maddeler halinde sunulmuştur.

1. 2023 Merkezi Sınavda öğrencilerin sınav tedbir hizmetinden faydalanabilmesi için öğrencilerin RAM modülünde kayıtlı olması gerekmektedir. Bir başka deyişle öğrencilerin sınav tedbr hizmeti alabilmeleri için RAM tarafından sınav başvuru tarihlerinden önce eğitsel değerlendirme ve tanılama işlemlerinin RAM da yapılmış olması gereklidir. RAM da tanılaması yapılmamış anacak sınav tedbir hizmetinden faydalanmak isteyen öğrenciler istemeleri halinde RAM a başvurmaları halinde eğitsel değerlendirme ve tanılama işlemleri öncelikli olarak yapılacaktır.

2. Öğrencilerin faydalanacağı sınav tedbir hizmeti öğrenci velisi ve okul müdürlüğü tarafndan belirlenecektir. Öğrenci velileri RAM'a başvurmayacaktır. Öğrenci velisi ve okul müdürlüğü öğrencinin eğitsel tanısına uygun sınav tedbir hizmetini belirledikten sonra kılavuz ekinde ki EK-2/1 Formu okul tarafından RAM'a ulaştırılacaktır. Okul müdürlüğü, velinin/vasinin görüşünü de alarak öğrencilerin sınav hizmetiyle ilgili işlemlerinin takibinden birinci derecede sorumludur. 

3. Öğrencilerin fayadalanabileceği sınav tedbir hizmetleri kılavuz ekinde yer alan EK-2/2 formunda belirlenmiştir. Formda öğrencilerin faydalanabileceği sınav tedbir hizmeti öğrencinin eğitsel tanısı (yetersizlik alanı) karşısında satırlar halinde belirtilmiştir. Öğrenciler bu satırlarda ki sınav tedbir hizmetlerinden sadece bir satırda gösterilen hizmetlerden faydalanabilecektir. Öğrencinin seçilen satırdaki tüm hizmetlerden faydalanması zorunludur. Örneğin; Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu olan bir öğrenci 20 dk. ek süreden faydalanmak isterse aynı zamanda tek kişilik salon hizmetinden de faydalanması gerekmektedir. Bir başka örnekle Özel Öğrenme Güçlüğü olan bir öğrenci 20dk. ek süre ve tek kişilik salondan faydalanabileceği gibi, 2. satırda bulunan okuyucu kodlayıcı seçeneğini de istemesi halinde seçebilecektir. Ancak sadece okuyucu kodlayıcı seçeneğini seçemeyecek, okuyucu kodlayıcının yanında satırın tümünde bulunan hizmetler de  (ek süre, tek kişilik salon) seçilecektir.

4. Öğrenci velisi ve okul müdürlüğü öğrencinin sınav tedbir hizmetlerini 3.madde de belirtilen kriterlere göre belirledikten sonra okul müdürlüğü belirlenen sınav tedbir hizmetlerini EK-2/1 Formuna işleyerek süresi içinde resmi yazı ile RAM a ulaştıracaktır. RAM tarfından öğrencinin sınav tedbir hizmeti sisteme işlenecek ve öğrencinin sınav tedbir hizmetleri raporu RAM tarafından okula gönderilecektir. Okul müdürlüğü RAM tarafından gönderilen formu inceleyerek herhangi bir hata yoksa dosyalacaktır. Herhangi bir hata varsa süresi içinde RAM'a başvurarak düzeltilmesini sağlayacaktır. 

 

Kılavuz için tıklayınız

Video için tıklayınız

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.03.2023 - Güncelleme: 26.03.2023 22:50 - Görüntülenme: 442
  Beğen | 0  kişi beğendi